Filtruj według
Marka
Marka
Cena
Cena
Wędliny iberyjskie
Salchichon, chorizo, a może szynka iberyjska? Wędliny iberyjskie są prawdziwą wizytówką kuchni hiszpańskiej. Intensywność smaku i aromatu przywodzi na myśl słoneczne krajobrazy hiszpańskie, a niezrównana soczystość pozwala traktować je jako samodzielną przekąskę lub dodatek do wielu dań.
Wędliny o wyjątkowym smaku
Soczysta kiełbasa salchichon przez wielu uważana jest za smaczniejszą niż jej znany odpowiednik z Włoch, czyli salami. Wszystko dzięki szlachetnej białej pleśni, która pokrywa ją podczas dojrzewania w ciepłym śródziemnomorskim klimacie. Równie dużą popularnością cieszy się chorizo oraz mini kiełbaski fuet. Ta prosta przekąska już nie jednemu skradła serce! Wędliny iberyjskie doskonale pasują do sałatek i dań na bazie makaronu. Wybornie łączą się ze świeżymi warzywami i oliwą. Pasują także do polskich dań, takich jak faszerowana pierś z kurczaka, zupy czy w formie szaszłyka na grilla.
Aktywne filtry
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta